3 Inzichten: Pas ze toe in je werk en je leven om voldoening te ervaren

06-02-2015

In dit artikel deel ik 3 van mijn meest waardevolle inzichten met je. Pas ze toe in je werk en je leven om voldoening te ervaren.

Freedom, peace and spirituality

Inzicht 1

Check 3 InzichtenHet oplossen van een vraagstuk of stressfactor met een juridische tint gaat in de kern nooit over cijfers en ook niet over gevoel. Het gaat over de behoefte achter ons gevoel.

 We zijn geneigd om dat te vergeten. Iedere dag.


Inzicht 2

Hoe Check 3 Inzichtenbelangrijk gevoelens ook zijn, we kunnen de aandacht voor cijfers en/of kleine lettertjes niet uitsluitend overlaten aan een ander.

 Hoe goed een adviseur (M/V) ook is in zijn vakgebied, of hoe goed degene naast ons – in de boardroom of thuis – het ook onder de knie heeft, degene die de verbinding kan maken tussen gevoel, taal en cijfers zijn we zelf.


Inzicht 3

Waar Check 3 Inzichtenwe gevoelens herkennen als we vastlopen, is wat we meebrengen uit ons familiesysteem vaak een sleutel tot zowel het probleem als de oplossing.

 We zijn simpelweg niet getraind om dit te onderkennen.

Het BALANS Management Canvas nodigt je uit.

Het BALANS Management Canvas nodigt je uit om de manier waarop je (na)denkt over het verbinden van gevoel, taal en cijfers te veranderen en traint je hierin.

Het BALANS Management Canvas leert je hoe je in een situatie die voor jou belangrijk is, systematisch een nieuwe strategie kunt maken, en uitvoeren. Met oog en oor voor duidelijkheid, energie en warmte in zakelijke en persoonlijke relaties.
Of hoe aan het licht komt waar een bestaande strategie vastloopt en je ruimte kunt scheppen voor beweging.

Natuurlijk ben ik belangstellend naar jouw ervaringen met deze tips.

En misschien is voor jou waar dat andere tips nog beter werken.
Deel je ervaringen gerust hieronder in het reactieveld.

Vind je dit artikel interessant? Meld je op de homepage aan bij ‘Waar wacht je op?’ en ontvang meer updates.

Foto met dank aan Fotolia Brian A. Jackson ©