Ervaringen en resultaten Financieren in Balans

Lees wat anderen vertellen

Over ervaringen in het individueel met mij werken aan het verwezenlijken van verlangens kun je hieronder lezen.
Over ervaringen met systemisch werk in groepen kun je binnenkort elders op deze website lezen.

“De vragen die ik had over samenwerken, deze keer over franchise, zijn in de onderlaag beantwoord. Het voelde gewoon niet oké en bij jou moest ik aan het werk, wist ik. En ik kon je meteen toelaten want je begeleiding haakt aan bij hoe het zit met mijn emoties.”

“Als we iets niet hadden verwacht, dan is het hoe onze middag met Anke is verlopen. Want het thema was pittig: onze testamenten. En onze situatie is complex. De bijzondere aanvliegroute in het gesprek heeft ons werkelijk verrast.”

Ineens blijken er mensen te bestaan die echt hulp bieden. Als ik Anke Kootstra eerder had ontmoet dan weet ik zeker dat zij ons familiebedrijf had kunnen helpen om er bovenop te komen. Ik denk dat het dan allemaal anders zou zijn gelopen. Misschien was een echtscheiding zelfs niet nodig geweest. Lees verder »

“Nadat de verkoop van mijn aandelen rond was liep ik vast in een veelheid van keuzes. Ik had behoefte aan een frisse blik, een aardse kijk van buiten. Er was wederzijds respect en vertrouwen en daardoor was er bij mij bereidheid om te volgen. Vanuit kwetsbaarheid naar vertrouwen, autonomie en rust.”

“Ik wilde begeleiding omdat er een remmende factor was om zaken in gang te brengen. Het meest blij ben ik met de helderheid over mezelf. Nadien bespeurde ik lef, ik was concreet en krachtig. En ik voelde dat ik ook de ander kan laten zijn. Kortom: een openbaring!”

“Ik ga vaak op gevoel af en de ervaring van Anke als jurist triggerde mij.  Nu heb ik zicht op het proces. Ik leunde altijd maar op anderen. Ik heb dit dus ook in mijn relatie laten ontstaan (tot mijn spijt nu…). Intussen zijn we er goed uit gekomen.”

“Ik wilde graag volwaardig kunnen meedoen, maar mijn gedrag was onbeheersbaar. Door een fundamentele verandering van mijn zelfbeeld kan ik nu mijn gedrag beter kiezen.”

“Ik zat in een dip. Het voelde niet compleet. Er is oorlogsgeschiedenis in mijn achtergrond. Ik wilde met jou kijken naar een gevoelige knoop die ik in mijn relaties herhaal, ook financieel. Deze begeleiding was totaal nieuw voor mij. Nu kan ik milder zijn en vervulling voelen.”

“Ik volgde een individuele workshop bij Anke voor onderhandelingen met mijn mede-aandeelhouders, onze financiers en kopers over de verkoop van mijn aandelen…” Lees verder »

“Mijn aanvankelijke weerstand heb ik met Anke gedeeld. Ze grinnikte en vertelde dat ze dat wel vaker merkt bij accountants en belastingadviseurs. Voortaan kan ik mijn verworven inzichten inzetten. Daarmee sla ik 3 vliegen in één klap en dat maakt me tot een betere adviseur.”

“Het verschil tussen voor en na is voor mij vooral het out-of-the-box denken. Het was overtuigend door het stellen van de juiste vragen. Het meest blij ben ik met het feit dat een oplossing gevonden is.”

Anke Kootstra traint en biedt inspiratie.
Hoe haar begeleiding anders is? Als je onder pragmatische begeleiding zichtbaar maakt wat emotioneel op de achtergrond speelt, dan kun je verborgen patronen onder ogen zien, ervaren dat problemen oplossingen zijn voor iets anders en vanuit een hernieuwde energie je kompas volgen.

Anke Kootstra