De taal weerspiegelt de ziel

Leven vanuit verlangen

Verlang je verandering in je gevoelens, gedrag of gedachten?
Verlang je je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk?
Of verlang je psychisch of fysiek naar meer welzijn?

De impact van ervaringen op een diepere laag verstaan? Start met je vraag of verlangen

Elke vraag of elk verlangen kan een geschikt vertrekpunt zijn om de taal van onbegrepen of onbeheersbare gevoelens op een diepere emotionele laag te verstaan, de invloed van verlies- en andere ervaringen op het gebied van gezondheid, relaties op je werk en/of in je privésfeer serieus te nemen, en de impact van opgedane (jeugd-) ervaringen te verwerken, en zo je autonomie verder te ontwikkelen.

Bij Financieren in Balans ben je welkom met alle vragen of verlangens; geen type vraag of verlangen in je leven en/of je werk is daarvan uitgezonderd.

Onderzoek met Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) wat jou in het 'hier en nu' belemmert

In een individuele setting en in de setting van een (besloten) groep kunnen we in de begeleiding gebruik maken van de werkwijze Interactieve Zelf-Resonantie (IZR). Deze methode is erop gericht om op een diepere emotionele laag jezelf te verstaan, en, waar nodig, vanuit dat begrip de interactie tussen jou en anderen anders te verstaan.

In de werkwijze Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) staat jouw ‘verlangen’ centraal.

En dat nemen we ook letterlijk.

Terwijl we samen in het oog houden wat je verlangt, onderzoek je met een Interactieve Zelf-Resonantie proces (IZR-proces, voorheen ook wel ‘opstelling’ genoemd) wat je belemmert te leven zoals je ten diepste wenst.

Onder professionele begeleiding, en in een setting die is gericht op het ervaren van een veilige atmosfeer, kijk je tijdens jouw IZR-proces als het ware in een spiegel.

Die spiegel toont jou wie je in wezen bent.
Waarvoor je warmloopt.
Wat je tegenhoudt of waarvan je liever wegkijkt.

Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld.

Zo ontdek je patronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je in het ‘hier en nu’ kunnen belemmeren.

Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je traumatische ervaringen hebt opgedaan die nog niet zijn verwerkt.

Over het doel van een Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) proces

Tijdens een IZR-proces ontmoet je delen, gevoelens en drijfveren van jezelf, waardoor je jezelf beter begrijpt, gevoelens kan toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen.

Het doel van een IZR-proces is dat je de zeggenschap terug wint over jezelf en je eigen leven.

Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.

IZR-methode

Over de methode Interactieve Zelf-Resonantie (IZR)

De methode IZR is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie).

Deze methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie) en op beproefde trauma- en hechtingstheorieën.

Met informatie over Interactieve Zelf-Resonantie (IZR) en over het netwerk van IZR practitioners

Financieren in Balans is aangesloten bij Interakt (Centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) en door Interakt ben ik toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Net als mijn collega’s in het IZR-netwerk ben ik gedegen opgeleid in de toepassing van de methode.

Deelname aan het IZR-netwerk omvat ook het op peil houden van mijn kennis en vaardigheden door permanente educatie, om van nieuwe inzichten en ontwikkelingen op de hoogte te blijven  en om te blijven reflecteren op mijn  eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie over IZR en het IZR-netwerk vind je op IZR-methode.nl.

Weet je al of Financieren in Balans iets voor jou kan betekenen?

Als jouw antwoord ja is, of je wilt overleggen, neem dan gerust contact met me op.