Aanpakken van juridische zaken start van binnenuit

01-08-2015

Aanpakken van juridische zaken: het is niet altijd eenvoudig

Bij veel ondernemers zit hun hoofd non-stop vol ideeën. Je ziet het voor je of je voelt hoe het zal zijn als jouw plannen waarheid zijn geworden.

 

Uitstelgedrag is er óók, als het aankomt op juridische zaken.

Over de gedachte dat het te ingewikkeld is, een gesprek te lastig, dat je valkuilen over het hoofd ziet of een beslissing neemt waaraan onverwacht juridische effecten met financiële gevolgen kleven voor jou en/of je onderneming en je geliefden.

Onrust belemmert ons in juridische zaken aanpakken.

Als je dit bekend in de oren klinkt, weet dan dat je niet alleen bent.
Van mijn cliënten heb ik het vaak gehoord. En ja, ik heb het zelf ook gekend. Ja echt, en dat terwijl ik zelf jurist ben!

Gesteund door 25 jaar professionele en persoonlijke ervaring heb ik gelukkig een manier gevonden die ondernemers helpt juridische zaken anders aan te pakken

Ik heb een innovatief hulpmiddel ontwikkeld. En dat noem ik het BALANS Management Canvas ©.

Anders juridische zaken aanpakken is er om startende én ervaren ondernemers te helpen hun dromen waar te maken.

En niet alleen dat: het helpt adviseurs en financiers van startende en ervaren ondernemers om effectief een (advies-)gesprek met hun cliënt te voeren. Zodat voortaan iedere handtekening onder een document en ieder belangrijk gesprek bijdraagt aan succes.

Een modelakte of een excelslide is niet wat je nu nodig hebt.

Het vermogen om onszelf te zijn start met het ontdekken van ons verlangen | www.financiereninbalans.nl | Anke Kootstra | www.mytrustedadvisor.nl | Juridische coaching | Systemisch geschoold coach | Jurist financieel recht

Waarmaken van je dromen begint met het ontdekken van je verlangen.

Start met voelen, waarnemen van lichamelijke tekens. Serieus, ik meen het.

Het waarnemen van een fysieke gewaarwording wordt jouw persoonlijke gids. Je persoonlijke gids helpt je te ontdekken naar welk gevoel jij verlangt. Wat zal er anders voor je zijn?

En vanuit die plek ga je verder op je ontdekkingstocht: wat heb je nodig om te weten, wat voor jou belangrijk is om te regelen voor jou, je onderneming en/of je geliefden.

En dat is waarom juridische zaken aanpakken start van binnenuit.

Hier volgen de eerste tips.

Tip 1.

Doe iedere dag iets dat je helpt in contact te komen en te blijven met je gevoel.  Zoek een rustige plek en neem een moment om te verstillen zodat je niet blijft hangen in handelingsverlegenheid.

En laat je niet van de wijs brengen als je antwoord op de vraag ‘Wat voel je?’ vandaag is: ‘Niets’.
Mogelijk ben je de laatste tijd zoveel obstakels tegengekomen of is de (werk)druk zo hoog geweest dat je je gevoelsknop een tijd hebt moeten uitschakelen.  

Tip 2.
Heb je te maken met een vraagstuk of stressfactor? Ga na wat er voor jou veranderd zal zijn als je vraagstuk is opgelost. Wees zo concreet mogelijk.

Tip 3.

Is het moment aangebroken om juridische zaken jouw kan brengen?