Bevrijdingsdag 2016

05-05-2016

www.financiereninbalans.nl | Bevrijdingsdag 2016. 3 Bevrijdende inzichten

Bevrijdingsdag. Ieder jaar weer een bijzonder gedenkmoment. Toen ik 10 jaar geleden aan mijn vader vertelde dat ik ondernemer zou worden en mijn eigen bedrijf zou starten, was het eerste dat hij zei:…

Bevrijdingsdag 2016.
Een uitstekende dag om 3 bevrijdende inzichten met je te delen.

 

Salespagina Q & A en thema 200x200Bevrijdend inzicht # 1: Het erkennen van een oprichter áchter mij als oprichter was bevrijdend voor me

Toen ik 10 jaar geleden aan mijn vader vertelde dat ik ondernemer zou worden en mijn eigen bedrijf zou starten, was het eerste dat hij zei: ‘Proficiat kind!’  Tja, welke leeftijd we ook hebben, we blijven altijd een kind van onze ouders.

En hij vervolgde: ‘Dat is lef hebben! Ik ben zo blij voor je. Want ik ben opgegroeid in een tijd dat het levensgevaarlijk was om lef te hebben.’

Naarmate de jaren verstreken kwamen er steeds meer momenten met een gouden randje waarin hij zich uitte over hoe de oorlogsjaren voor hem bepalend zijn geweest voor zijn opleiding, leven en werk.

Bitter was hij nooit. Begripvol was hij wel. En hij had ruimte in zijn hart voor veel andere mensen.

‘Papa, ik doe voor jou wat jij niet hebt kunnen doen’. 
Een belangrijke oprichter áchter mij en mijn bedrijf.
Pas na zijn dood is dit tot me doorgedrongen.
Over bevrijdende inzichten gesproken. 

 

Salespagina Q & A en thema 200x200(1)Bevrijdend inzicht # 2. Het verbinden van professionele en persoonlijke levenservaring blijkt een bevrijdende werking te hebben

Stel. Je hebt een gevoel dat ongeveer zo te verwoorden is:

‘Je zou me <beroep x> kunnen noemen, maar dat is precies niet (meer) wat ik wil op dezelfde manier’.

Een vraag die zich hierbij kan aandienen is:  ‘Welke professionele en levenservaring is er zo wezenlijk dat deze in jou verbonden wil zijn?’

Ondernemers, ongeacht of ze zichzelf directeur-eigenaar, CEO of ZZP-er noemen, vertrouwden mij de door hen behaalde resultaten toe nadat ze onder mijn begeleiding hun bevrijdende inzichten vonden.
Daarover voel ik me dankbaar.
En het zette me ertoe aan om dit thema op te nemen in een nieuw initiatief.

Want…

De inschrijving voor de workshopcyclus Organisatieopstellingen ‘Inspiratie voor Impact op Innovatie’ is geopend. In 5 avonden (woe 1 juni, di 21 juni, do 15 september, di 4 oktober en do 3 november 2016) gaan we in op uiteenlopende thema’s die veel ondernemers en professionals om hen heen raken in hun dagelijkse leven en werk.

Het eerste deel gaat over de ordening van eerdere (werk-) ervaringen zodat je schoon en vrij kunt (door-) pakken in een volgende stap. 

Dit thema is geschikt voor starters, mensen in een tussenfase waarmee ze ‘iets moeten’ en mensen met een ruime ervaring.

Wil je er meer over weten?

Via de button hieronder vind je meer informatie over de Workshopcyclus en de mogelijkheid tot aanmelden

Ga naar INFO & AANMELDEN Workshop Organisatieopstellingen

Aanmelden kan per thema-avond.
Bij aanmelding tot uiterlijk 22 mei 2016 voor alle 5 avonden
heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een waardevol extraatje.

 

Salespagina Q & A en thema 200x200(3)Bevrijdend inzicht # 3. Door te stoppen met verstoppen van onze niet-vertelde verhalen maken we onze creativiteit los.

Mensen verstoppen hun verhaal.
Durven niet.
Schamen zich.
Luisteren te weinig naar wat hun onbewuste aan hen vertelt.
We kunnen pas open zijn, duidelijke relaties onderhouden als we onze eigen verhalen erkennen. Aandacht voor het niet-(zo-gemakkelijk) vertelde verhaal maakt onze creativiteit los.

Bevrijdingsdag 2016 kun je ook zien als een uitnodiging. Welk niet-(zo-gemakkelijk) vertelde verhaal mag aan het licht komen?

Als jij toe bent aan een vervolgstap in of na de bevrijding van jouw niet-(zo gemakkelijk) vertelde verhaal en je hebt de indruk dat ik daarin iets voor je kan betekenen, kijk eens naar de mogelijkheid om een plek te reserveren in een 1-op-1 Van-onrust-naar-groei-gesprek.