Heb jij deze key-activiteit genegeerd?

21-10-2014

Ben je een briljant plan aan het uitvoeren en heb je (vrijwel zeker) een bank of andere financier, een crowdfundingsplatform of investeerder bereid gevonden voor funding? Dan zou het op rolletjes moeten lopen. Toch? Als dat niet zo is, dan bestaat de kans dat je iets heel belangrijks hebt genegeerd bij het verbinden van een plan aan een financieringsstrategie.

Spin in web

Wat we eigenlijk willen is een bedrijfsfinanciering die onze zakelijke groei mogelijk maakt terwijl we ons web kunnen kunnen overzien en ons er comfortabel in kunnen bewegen.

Maar dan een bedrijfsfinanciering die niet een impact heeft zonder dat we er erg in hebben of eentje die ons functioneren belemmert. Dit is kort samengevat waarover ik vaak hoor vertellen.

Spin in ons web zijn als ondernemer en comfortabel als een spin in zijn web functioneren is niet steeds hetzelfde.

Als ik ondernemers met ambitieuze plannen spreek, dan hebben ze te dealen met zakelijke keypartners om hen heen terwijl tegelijkertijd een gevoel van verantwoordelijkheid op hen drukt.

Sommigen hebben een eerdere ervaring met een financier of investeerder nog niet genoeg verwerkt om onbelast te kunnen ingaan op nieuwe financieringsmogelijkheden.

Misschien ben je ook zo’n ondernemer.

Terwijl we enthousiast zijn over onze vooruitzichten is er dat stemmetje.

Een plan realiseren, een financieringsbehoefte invullen én functioneren als een spin in ons web: voor sommigen een ménage à trois.

Laatst drukte een ondernemer het zo uit: ‘Als ondernemer word ik geacht de spin in mijn web te zijn, maar wie er in mijn web zit en wie ik in mijn web wil hebben weet ik eigenlijk niet eens. En soms voelt het als een aanval op mijn web’.

Waar begint financieren in balans bij jou?

We struinen het internet af, we raadplegen websites van banken, accountants-, belastingadvies-, advocaten- of notariskantoren, op zoek naar informatie. We informeren eens langs de neus weg of we zeggen tegen onszelf dat we er gewoon niet aan moeten denken.

Misschien blijven we langer op kantoor, zetten we er een tandje bij op de sportschool, nemen we een slaappil of drinken we net dat glas extra om het even te vergeten.

Wat het verschil maakt is of we ons innerlijk kompas met juridisch inzicht volgen.

Als we vermijden om ons innerlijk kompas mét juridisch inzicht in te zetten, dan negeren we een key-activiteit wanneer we bezig zijn een verlangen om te zetten naar een financieringsstrategie.

Krijg helderheid, ontdek nieuw perspectief en ontvang hulp.

Volg een workshop ‘Starten met BALANS Management’.

Krijg inzicht en maak een persoonlijk actieplan dat perfect aansluit bij waar jij op dit moment staat en waar jij naartoe wilt.

Meer informatie over de Workshop ‘Starten met BALANS Management’ en aanmelden.

Meer informatie en aanmelden WORKSHOP