Hoe een jurist je kan helpen om met een actieplan voor financiering je droom te verwezenlijken

16-10-2014

Als keynote spreker bij het evenement MorgenVandaag deelde dr. André Kuipers, astronaut en ambassadeur van de aarde, vorige week zijn inzichten met het publiek. Wat een inspirerende man.

Ruimtevaart - Opkomst van aarde vanuit Apollo 17 boven maanoppervlak - NASA 1973 - ASNBank Scheurkalender 23-07-2012

Opkomst van aarde vanuit Apollo 17 boven maanoppervlak – NASA 1973 – ASNBank National Geographic Scheurkalender 23-07-2012

Tijdens het evenement presenteerden de 16 overgebleven semi-finalisten in de ASNBankWereldprijs hun project in de pitchronde. Iedere projectdeelnemer kreeg er maar liefst 30 seconden (!) de tijd voor.

En jazeker, lezer van een eerder gastbericht, IKcircuLEER is één van die semi-finalisten!

Als voorbereiding van projectidee naar businessplan werkten de deelnemers onder andere het Business Canvas Model van Alexander Osterwalder uit.

Als je al bekend bent met Osterwalders’ bestseller, dan is het misschien waar dat ook jij uitziet naar de introductie van zijn Waarde Propositie Ontwerp in november 2014.

Maar als alle projectideeën hetzelfde zouden zijn, en als ieder projectplan evenveel publieksstemmen zou krijgen, wat maakt dan hét verschil als het gaat om de weg naar toekomstbestendige groei?

De mate waarin de mensen achter het projectplan weten in te spelen op uitdagingen op hun pad als ondernemer.

Maar niet alleen dat.

Doorslaggevend is óók de manier waarop zij financieringsmogelijkheden vinden door met keypartners afspraken te maken die commercieel, financieel, juridisch en emotioneel het gewenste effect hebben.

Dit antwoord lijkt eenvoudig. Echter, de praktijk blijkt weerbarstig te zijn.

In meer dan 20 jaar beroepsmatige en persoonlijke ervaring heb ik namelijk gemerkt dat het verbinden van verlangens en ideeën met actie en resultaat nog niet zo eenvoudig is. Laat staan als je hiermee betekenis wilt creëren in de maatschappij.

En laat het tot stand brengen van zo’n verbinding precies zijn waarvoor ik me als coachend jurist inzet.

Onder mijn begeleiding onderzoeken ondernemers met BALANS © Management het leven op de planeten ‘Financieel-juridische sector’ en ‘Duurzaam ondernemen’ en ‘Systemisch werken’. Het lijkt soms wel een ruimtesonde.

Het doel hierbij is om te komen tot een vreedzaam samenleven.

In het merk Financieren in Balans Meer Cash Meer Flow ® komen deze werelden bij elkaar.

Gemini-4-astronaut Edward H. White tijdens de eerste Amerikaanse ruimtewandeling, NASA 1965, ASNBank Scheurkalender 02-09-2012

Gemini-4-astronaut Edward H. White tijdens de eerste Amerikaanse ruimtewandeling, NASA 1965, ASNBank National Giographic Scheurkalender 02-09-2012

Want ten eerste is Financieren in Balans Meer Cash Meer Flow ® erop gericht om met BALANS © Management bij te dragen aan een blijvende verandering in de markt voor financieel-juridische dienstverlening.

En ten tweede zijn we gericht op hun ambities om ondernemerschap en idealen geïntegreerd tot een succes te maken.

Ik zie een wereld voor me waarin ondernemers zich inzetten voor een positieve impact op hun leef- en werkomgeving.

In die wereld zetten ondernemers hun droom om naar werkelijkheid en zetten ze op een creatieve manier mogelijkheden in voor een toekomstbestendige groei.

En deze mogelijkheden vinden ze in de samenwerking met keypartners.

In de wereld die ik voor me zie zijn ondernemers uitstekend in staat om op hun plek in te nemen en van daaruit te functioneren. Daarin voelen ze zich niet gehinderd door de betekenis die ‘geld’ heeft in hun leven.

Of door een schurende samenwerking met bancaire of niet-bancaire financiers, investeerders, crowdfundingspartners, andere keypartners of met hun adviseurs.

Of door financiële risico’s die onverwacht opduiken door juridische aspecten.

Als je beter gaat begrijpen wat juridisch inzicht en systemisch werken voor je kan doen als het gaat om toekomstbestendige groei, is er meer mogelijk.

Dagelijks ondervinden ondernemers uitdagingen om zich te verhouden tot zichzelf, hun zakelijke en persoonlijke omgeving en hun adviseurs. Laat ondernemers woorden vinden voor hun verlangens, het onzichtbare zichtbaar maken (daarover hebben we het een andere keer verder), zichzelf uitdagen en keuzes maken die waarde creëren zonder hun persoonlijke waarden of zichzelf te verliezen.

Laat daar waar ondernemers kennisadvies inschakelen van hun accountant of (fiscaal-, juridisch, financieel etc) adviseur, het meest profijt van expertise ontstaan.

Ondernemers hebben unieke talenten en uiteenlopende ambities.

Ik wil dat ondernemers weten dat er een alternatief is als ze samenwerkingsvormen in hun businessmodel uitwerken naar prestaties en financieringsmogelijkheden: niet op basis van provisies, succesfees en declarabele urennormen. Maar op basis van hun innerlijk kompas en juridisch inzicht. Autonoom en tegelijkertijd in verbinding met keypartners zoals financiers en investeerders en adviseurs om hen heen.

BALANS © Management bevordert dat ondernemers zichzelf versterken in hun leef- en werkomgeving, onder alle omstandigheden.

Terug op planeet Aarde.

De voorbereidingen voor een workshop zijn in volle gang.

Deze workshop is voor ondernemers die een businessplan hebben gemaakt en hun weg willen vervolgen van droom naar werkelijkheid. Maar deze workshop is niet voor iedere ondernemer.

Deze workshop is wél voor jou bestemd als je ondernemer bent én in de gaten hebt dat een pitstop langs een jurist zin heeft om je weg naar groeimogelijkheden te helpen effenen. Vooral als het een jurist is met kennis van financiering én met oog voor zowel individuele talenten als voor het geheel van zakelijke en persoonlijke keypartners.

postLees je dit blogbericht via de Verrijkingstips?

Houd je mailbox in de gaten!

En ben je nog niet aangemeld op Verrijkingstips, vul je gegevens in op de homepagina, druk op de verzendknop, check je mailbox voor instructies en je blijft op de hoogte.

Tot slot nog dit:

IKcircuLEER, waarover we het eerder hadden, is niet het enige project met potentie.

Semi-finalisten uit andere categorieën trokken mijn bijzondere aandacht met de volgende projecten:

– Hoe Starsock van Eric en Angelie Roosen met het Healthy Seas Initiative gebruikte visnetten een tweede leven geeft als sokken.

– Hoe Mariah Mansvelt Beck zich met Yonicare inzet voor gifvrije (blijkbaar niet vanzelfsprekend…shocking!) tampons, maandverband en inlegkruisjes onder het motto ‘Chemicals are not for pussies’. Steun Yonicare NU met crowdfunding.

– Hoe Cement- en Betontechnoloog Koos Schenk zich met SCC Smart Crushers inzet voor het circulair en CO2 neutraal maken van beton door een revolutionaire techniek voor hergebruik.