Juridische coaching die de basis biedt voor een gesprek dat werkelijk wat oplevert én advieskosten bespaart.

11-08-2015

Gesprek - onderhandeling - mediation | keuze grondverf verschil genieten resultaat ergernis | Juridische coaching | www.financiereninbalans.nl | Anke Kootstra

Heb je wel eens het gevoel dat de energie die je steekt in de voorbereiding voor een gesprek niet opweegt tegen de resultaten die je ermee behaalt?

Ik geef het toe.
Ik denk dat de meeste tijd en energie die mensen besteden aan de voorbereiding van een gesprek met hun zakenpartner, financier, opvolger of (ex-) geliefde, waarin vroeg of laat financieel-juridische zaken aan bod komen, verspilde tijd is.

En dat is omdat veel gesprekken waar het vroeg of laat óók gaat over financieel-juridische zaken nog steeds op een manier worden gevoerd die voorbijgaat aan de basis. Ook in vele onderhandelingen en zakelijke of (scheidings-)mediationtrajecten.

Het voorbereiden van een gesprek is als schilderen: de keuze voor de grondverf kan het verschil maken tussen genieten van het resultaat en ergernis.

De meeste mensen hebben moeite met het voorbereiden van zo’n gesprek, hoor ik, ook als ze expert zijn in financieel, fiscaal en/of juridisch management. En ik hoor het bij mensen die expert zijn in gesprekken waarin emoties aan bod komen.

En dat terwijl zo’n gesprek een doorbraak kan betekenen voor het:

◊  opstarten, kopen of verkopen van een bedrijf of praktijk
◊  aangaan of beëindigen van een samenwerking
◊  gebruik maken van (bedrijfs-)financiering, crowdfunding
◊  opmaken van een testament
◊  opstellen van huwelijksvoorwaarden of een samenlevingscontract
◊  afwikkelen van een scheiding.

De meeste mensen willen hun lot niet in handen van anderen leggen.
Ze willen advieskosten beheersbaar houden, hun identiteit niet prijsgeven en onverwachte juridische effecten met onaangename financiële gevolgen vermijden.

En ook als je een doorgewinterde professional bent, dan nog is er iets om het volgende niveau te bereiken.
Dat merk ik zelf ook: altijd is er wel iets dat ik leer om aan bij te schaven en dat ik kan toepassen in mijn werk en mijn leven. En ik leer zo ontzettend veel van alle mensen die me vertellen waar ze tegenaan lopen.

In mijn praktijk zeggen vrijwel alle cliënten dat ze rust (her)vinden.

Zelfbewust en besluitvaardig hebben ze de energie om te doen wat hen te doen staat.
Net als met het schilderen: ze brengen de grondverf aan die de juiste hechting gaat bieden voor een goed resultaat.

Hoe komt dat?

Met juridische coaching volg ik een ándere manier die mensen nieuwe inzichten brengt. En die inzichten zetten ze om in acties die passend zijn in hun situatie. En zo leggen ze de basis voor gesprekken die werkelijk wat opleveren en advieskosten beheersbaar houden.

Wanneer meer ondernemers inzichten omzetten in dóen, neemt rust toe door duidelijke relaties met hun zakenpartners, geliefden en kan ingewonnen advies veranderen van kostenpost in investering.

Dat is het geheim om in situaties waarin het emotioneel en/of financieel- juridisch complex is, effectief een gesprek te voeren en advieskosten beheersbaar te houden.

Individueel of in een groep toon ik je de weg die jou keer op keer tot steun zal zijn om jouw unieke route voor gesprekken in financieel-juridische zaken te bewandelen op weg naar rust, voldoening en succes.

Ben je eraan toe om ontdekken wat juridische coaching voor jou kan doen?

Als je dit artikel interessant vindt: Klik op ‘Vind ik Leuk’ op de Facebookpagina van Financieren in BALANS en blijf op de hoogte.

Als er iets actueels speelt bij jou waarin je zelfbewust en daadkrachtig wilt zijn.

En speelt er iets actueels bij jou? Klik hier om met me te bespreken waarin jij als ondernemer of adviseur zelfbewust en daadkrachtig wilt zijn.

Testimonial - Je begeleiding was verrassend en ontspannen | gesprek | juridische coaching | www.financiereninbalans.nl | Anke Kootstra

Testimonials - frisse aardse blik van buiten | Juridische coaching | www.financiereninbalans.nl | Anke Kootstra